Elektroniske apparater, der vinder hjerter i sportsverdenen – fartmåler, elektronisk tidstagning og armbåndsur

Sportsverdenen er domineret af konkurrence, og derfor er det vigtigt, at man har mulighed for at danne et objektivt billede af den sportsudøvende. I dag er der flere elektroniske apparater, man kan tilkøbe sig, hvis man ønsker at få sin præstation vist i tal og tid. Læs med her, hvor vi skriver om 3 forskellige elektroniske apparater, der har vundet hjerter i sportsverdenen.


Fartmåler
Der er mange sportsgrene, hvor fart spiller en afgørende rolle. Det kan fx være fodbold, hvor det klart er en fordel at hurtigt kunne drible bolden forbi ens medspillere og hen mod målet. Det vil desuden ofte være afgørende, hvor hårdt du formår at sparke til bolden foran dig. Men hvordan ved man overhovedet, om man forbedrer sig, og hvor man ligger henne nu? Du kan vurdere ud fra praksis, men vil du have en mere sikkert og objektiv måling, kan du få det med en fartmåler.
En fartmåler kan fortælle dig, hvor hurtigt du formår at få bolden til at suse gennem luften eller hen ad jorden. Når du har dit tal, kan du altid forsøge at forbedre herudfra. Det er dejligt at have muligheden for at læne sig op ad et tal. Det gør også konkurrencen lidt sjovere blandt venner eller kollegaer: Hvem kan få bolden til at flyve hurtigst?


Elektronisk tidstagning
Elektronisk tidstagning er yderst brugbart, når det kommer til løb. Det kan være svært selv at vurdere, hvor meget og hvor godt eller hurtigt man forbedrer sin løbetid, men du kan få et helt konkret svar på det, hvis du bruger elektronisk tidtagning. Elektroniske tidstagninger fungerer ved, at et højhastighedskamera dokumenterer tiden via billedtagning. Kameraet tager mere end 10.000 billeder pr. sekund, når løberne rammer mållinjen! Derfor får du et nøjagtigt svar med elektronisk tidstagning.


Armbåndsur
Det elektroniske armbåndsur er blevet meget populært til hjemmebrug. Der findes mange forskellige armbåndssporture på nettet, og hvor meget de kan, varierer meget. Nogle måler puls, de fleste tæller skridt, men der er faktisk også nogle, der kan forbindes til en app på telefonen, og så er det først, det bliver meget teknisk! Nogle har indbygget fugtighedssensor, accelerometer og termometer og tracker hele din dag og nat!


De fleste armbåndssportsure er skabt til at hjælpe den enkelte med at få en sundere hverdag. De kan gøre dig opmærksom på din søvn, din forbrænding, din aktivitet, din temperatur osv.